ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΕΘΟΛΟΓΙΟ ΌΡΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙΣ Η KD ΕΝ ΔΡΑΣΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ FILM-TV EQUIPMENT SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English
Προιόντα
Πληροφορίες
GDPR - Κανονισμοί Προστασίας Δεδομένων
Όροι Χρήσης
Όροι Ασφάλειας
Τρόποι Αποστολής-Παράδοσης
Blog
facebook
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
 

 

Πλωτό Μουσείο Θ/Κ Γ.ΑΒΕΡΩΦ 

ΜΟΝΙΜΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΛΩΝ  

ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

  ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ 1912-13

 

 Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012, συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων.
Στα πλαίσια των πανελλαδικών εορταστικών εκδηλώσεων, ζητήθηκε από το ΓΕΝ και οργανώθηκε, μεταξύ άλλων, αυτή η έκθεση στολών του Β.Ν. η οποία θα στεγάζεται στο Θ/Κ "Γεώργιος Αβέρωφ".
Την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου την εγκαινίασε ο Πρόεδρος κος Κ. Παπούλιας και, στην συνέχεια, ξεναγήθηκε στους αναπαλαιωμένους χώρους του ιστορικού πλοίου.

Παρουσιάσαμε σειρά 14 συνθέσεων αντιγράφων ναυτικών στολών κατασκευασμένων από το μηδέν.
Προϊόν μακρόχρονης έρευνας 25+ ετών και, φυσικά, βασισμένων σε φωτογραφικά και σε άλλα τεκμήρια των αρχών του 20ου αι. και της εποχής των Βαλκανικών Πολέμων (ΥΙΝ, ΝΜΕ, ΕΛΙΑ).

Από τον Ιανουάριο που αρχικά ζητήθηκε από την ΥΙΝ του ΠΝ και την Δ/ΔΗΣ του ΓΕΝ η έρευνα για υποβολή προτάσεων σχετικά, γνωρίζαμε τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν σε ένα έργο σύνθετο που ζητούμενο θα είναι η σκηνοθετική αναπαράσταση μιας εποχής (μορφολογία ενδυμασίας 1890-1915) και όχι να "ντύσουμε" μια στεγνή παράταξη από "κούκλες βιτρίνας".

Εργαστήκαμε πεισματικά, υπερνικώντας χιλιάδες εμπόδια, με πρώτο και καλύτερο το όλο "κλίμα καταστροφής" που μας περιβάλλει καθημερινά και, φυσικά, την συγκρατημένη αισιοδοξία μερικών ως προς την ολοκλήρωση του έργου...

Ε, λοιπόν, αυτή είναι και η προστιθέμενη αξία σε ό,τιδήποτε επιχειρείται -και κατορθώνεται- σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς στην Ελλάδα!
Κάτι που απόλυτα συμμερίστηκε και το απέδειξε ο κος Α. Χαΐτογλου με την ευγενική χορηγία του!

 http://www.facebook.com/photo.php?fbid=419909111397167&set=exp.419909951397083.unitary&type=1&

 

Εύρος Τιμών
Από:  Μέχρι:
Νέες Καταχωρίσεις Περισσότερα
Banner Δεξί 1 [200xX]
Khaki_Depot_Greek_Army_Reenacting