ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΕΘΟΛΟΓΙΟ ΌΡΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΝΑΒΙΩΣΕΙΣ Η KD ΕΝ ΔΡΑΣΗ ΕΡΧΟΝΤΑΙ FILM-TV EQUIPMENT SITEMAP ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ελληνικά English
Προιόντα
Πληροφορίες
GDPR - Κανονισμοί Προστασίας Δεδομένων
Όροι Χρήσης
Όροι Ασφάλειας
Τρόποι Αποστολής-Παράδοσης
Blog
facebook
Στολές του Ελληνικού Στρατού 1940-1945 » Έλληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Μέσης Ανατολής 1941-1944 » Στολές » Βραχύς Επενδύτης Ιερού Λόχου

Περιγραφή

Βραχύς Επενδύτης Ιερού Λόχου [GSSDC]
Βραχύς Επενδύτης Ιερού Λόχου Βραχύς Επενδύτης Ιερού Λόχου Βραχύς Επενδύτης Ιερού Λόχου Βραχύς Επενδύτης Ιερού Λόχου
Βραχύς Επενδύτης Ιερού Λόχου Βραχύς Επενδύτης Ιερού Λόχου
Βραχύς Επενδύτης Ιερού Λόχου [GSSDC]

 

Αυτός ο λευκός βραχύς επενδύτης, ονομάζεται γενικά duffle coat και είναι ένα ημίπαλτο κατασκευασμένο από χοντρό, παχύ, μάλλινο υλικό duffel, του οποίου το όνομα προέρχεται από την βελγική πόλη Duffel, στην επαρχία της Αμβέρσας. Σχεδιαστικά έλκει την καταγωγή του από ένα πολωνέζικο σχέδιο του 1850, αλλά έγινε γνωστό από το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό κατά την διάρκεια του Β' ΠΠ, το οποίο είχε υιοθετήσει  μια παραλλαγή  του σε χρώμα καμηλό με μήκος έως τα γόνατα. Ο λευκός βραχύς επενδύτης χορηγούταν στον Βρετανικό Στρατό ως ρουχισμός ισχυρού ψύχους.

   Ήταν πάρα πολύ ζεστός και ο γιακάς του προστάτευε τα αυτιά και τον λαιμό από τις παγωμένες ριπές του αέρα,  δυσχέραινε όμως την κίνηση σε αυτόν που το φορούσε. Για τον λόγο αυτόν ακριβώς, οι επενδύτες αυτοί χορηγούνταν σε μαχητές στατικών θέσεων όπως σε παρατηρητές, πυροβολητές, σκοπούς εγκαταστάσεων κλπ.
   Ποσότητες από τον ρουχισμό αυτό δόθηκαν στις ελληνικές δυνάμεις στην Μέση Ανατολή. Χρησιμοποιήθηκε από τους άνδρες του Ιερού Λόχου και των ημιολιών προστατεύοντάς τους από τις παγερές νυκτές της ερήμου ή στην ανεμοδαρμένη θάλασσα. Ο ρουχισμός αυτός χρησιμοποιήθηκε και από τους άνδρες των ΛΟΚ κατά την πρώτη περίοδο του σχηματισμού τους έως την αντικατάστασή του από τα αμερικάνικα υλικά.

 

   Το ημίπαλτο είναι κατασκευασμένο απο χοντρό μάλλινο ύφασμα και κουμπώνει με τρία ξύλινα ενώτια και θηλιές απο κάναβη. Σκοπός του κουμπώματος αυτού ήταν η διευκόλυνση του ανοίγματος κλεισίματος με χοντρά γάντια.

Διαθέσιμες Επιλογές:
Μέγεθος:

Βάρος: 1.40

Τιμή: 125,00€ 

<< Προηγούμενο  |   Επόμενο >>
Εύρος Τιμών
Από:  Μέχρι:
Καλάθι Αγορών Περισσότερα
Άδειο καλάθι
Νέες Καταχωρίσεις Περισσότερα
Banner Δεξί 1 [200xX]
Khaki_Depot_Greek_Army_Reenacting